Založ si blog

Ďalší deň vojny a dvojaký meter USA a EÚ, ukrajinský život je cennejší ako srbský, iracký či sýrsky

Ako som už písal, každá vojna je zlá a útok Putina Ukrajinu sa dal predpokladať. Ja som proti každej vojne a proti zásahu zvonka. Aj ja som sa mýlil a myslel som, že konflikt Putin nevyvolá. Stalo sa. Problém je, že za toto všetko nesie obrovskú zodpovednosť samotné NATO na čele s USA. Ak ide o Spojené štáty a NATO, tak v ich prípade, keď útočia, sa nejedná o územnú celistvosť štátu. Kto pomohol Srbsku? Ukrajina pomohla? My sme boli na strane agresora. Kto bol proti útoku na zvrchované Srbsko? Situácia je presne identická a žiaden rozdiel tu nevidím. Riešila EÚ a USA s Ukrajinou status Luhanska a Donecka? Osem rokov to nechali vygradovať do tejto eskalácie a následnej vojny. Prečo sa nemohlo riešiť ako v prípade Srbska? Už ak chcel byť vyspelý západ „spravodlivý“?
Na jednu vec je to možno dobré. Možno konečne sa už USA a NATO nebudú miešať do iných štátov. Pripomeniem len ďalšie útoky USA a spojencov, trebárs na základe vymyslených informácií. Irak je doteraz v troskách. Sýria, štát, kde sa mohlo kedysi chodiť aj na dovolenky, vybombardovali. Líbya? Kedysi diamant v arabskom svete, ktorý bol aj hrádzou pre ekonomických emigrantov, je v rozklade. Palestíne sa ustavične ukrajuje z územia. Prečo? Lebo Izrael a mocná ruka USA. Máme tu Jemen či iné štáty, ale na týchto nezáleží, lebo sú ďaleko. Za nich si nikto nedá vlajočku, lebo ich atakujú „naši ľudia“. To, čo sa stalo Ukrajine je pre mňa osobne svinstvo, ale prečo trpela nacistov? Tie oddiely Azova a fakľové pochody boli niečo otrasné, podobne ako upálení ľudia v Odese. Nikto nie je bez viny a už vôbec nie EÚ. Prečo netlačili na Ukrajinu v prípade potláčania práv národnostných menšín? Mimochodom, žiadna vysnívaná slovanská vzájomnosť neexistuje. Vždy ide o ekonomické a silové záujmy štátu. Ešte jedna vec, vraj brat na brata neútočí! To odkiaľ takú srandu máte? Najviac zločinov sa vyskytne práve v rodine! Koľko tu je majetkových sporov a nevraživosti až do špiku kosti, ak sa to týka majetku? Brat, nebrat, v tomto prípade z hrušky dole. No a tak je to aj s domnelou slovanskou vzájomnosťou. My môžeme ísť niekam aj s tou slovenskou. Sú tu priority veľmocí a potom takých trpaslíkov ako my či Estónsko, Slovinsko a ostatné malé štáty, ktoré sa musia niekam prilepiť. Buď získajú svetovo uznávanú neutralitu, alebo sa „prilepia“ k nejakému bloku. Neutralita by nám asi najviac pasovala a možno aj Ukrajine, alebo sa zaradíme a poslušne počúvame.
Aký vplyvy budú mať sankcie na Rusko? Žiadne. Pravdepodobne Putin s nimi rátal. To, že zmrazia majetky oligarchom? Nič lepšie sa mu stať nemohlo. Už ich nemal pod kontrolou. Vyhrážať sa obyčajným Rusom sankciami? Stále provokácie a podceňovanie v rámci kolektívnej viny ako napríklad nezahratie hymny, alebo museli vystupovať pod cudzou vlajkou? Štát, ktorý má nekonečné množstvo nerastného bohatstva a 140 miliónov ľudí je prakticky sebestačný. Nepotrebuje nič. Vraj ich odstrihnú od systému financovania. Čo ak práve to chcú? Čo ak sa naozaj chcú odstrihnúť od svetovej rezervnej meny a urobiť z nej papier? V spojení s Čínou by to bolo priame rozdelenie sveta a začal by koniec globalizácie, ktorá je aj tak na nič.
Čo môže spôsobiť ďalšiu eskaláciu, spomeniem len ďalšie možné ohniská problémov. Srbsko sa bude dožadovať vrátenia Kosova, možný je aj nový konflikt o Falklandy, Severnej Kórei tiež môže švihnúť a môže zaútočiť na Južnú. Už nevravím o konflikte medzi Indiou a Pakistanom a vypuklý problém Číny a Taiwanu. No najväčší problém môže mať Turecko. To sa zatiaľ drží v úzadí. Tento konflikt medzi Tureckom a Kurdmi by rozvrátil celý Blízky východ.
Štartuje sa hyperinflácia a ceny každý deň stúpajú. Niektoré komodity od minulého roku už vyše o 50%. Aj základné komodity stúpajú a to hlavne potraviny. Vojna je potrebná na oživenie ekonomiky, alebo?
V súčasnosti je jediná možnosť. Nie sankcie, žiadna vojna, ale okamžité rokovania a ukončenie všetkého toho nezmyslu. Mimochodom, čo je to za nápad blokovať a postihovať iný názor? Veď to je potom ako v tom kritizovanom Rusku. Teda jedna diktatúra nadáva na druhú? „Náš“ neoliberálny svet už bude poznať len ten jeden pravý názor? Toto nebolo v takejto miere ani za komanča. Ej veru, cenzúra tu zopár rokov nebola a už je tu.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881127x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív