Založ si blog

Rituálna samovražda Slovenska vďaka Ukrajine a pôjde Hlas do koalície v regionálnych voľbách s vládnymi stranami či s PS?

Ukrajina to povedala jasne. Kto bude odoberať ropu či plyn, je už na strane Moskvy. Vôbec im nevadí, že im posielame benzín či naftu práve z ruskej ropy a zadarmo. Vôbec im nevadí, že nás privedú svojimi vyhláseniami na pokraj prežitia. Ono nám to vadí, ale našej vláde a niektorým pseudodemokratom, ktorí by skočili aj do studne, ak im to prikážu, tým to nevadí. Aj pomoc má svoje hranice a tá pri vydieraní by mala skončiť. Ak nám chcú odstaviť ropu, odstavia aj seba. Financie za tranzit im skončia. Dodávky palív sa zastavia a hlavne občania okolitých krajín si nájdu vinníka za daný stav a Rusko to nebude, ale EÚ a Ukrajina. Toto fakt chce Ursula von der Leyenová a EÚ, aby ju znenávideli občania patriaci k najchudobnejším v EÚ? Aké budú náhrady za toto odpojenie? Budú nejaké? Ako to, že v energetickej oblasti a obchode vydáva príkazy EÚ? Zatiaľ sme zo strany EÚ nepočuli o žiadnych kompenzáciách za sankcie, ktoré majú podstatne väčší dopad na Slovensko ako na Rusko. Už sa hovorí o nedostatku potravín a náraste cien o vyše 20%! Lenže nie v Rusku. Ono totiž Rusi zasiali aj pestujú. Len my sme akosi zaspali dobu. Energie majú tiež oni a nie my. Vraj máme technológie, ale nemáme perpetuum mobile. Zelená diktatúra nás privedie akurát ku krachu! Že vraj povolenky na CO2. Hlúpe a naivné gesto, ktoré si myslí, že spasí celkovú klimatickú krízu. Už im v hlavách došlo, že ak na to kašle USA, Rusko, Čína, India a zvyšok sveta, tak jeden z najmenších svetadielov na svete, aj to vo forme 27 štátov EÚ to jednoducho nezachráni? Samovražda EÚ pokračuje veselo ďalej. Už nepočujeme slová o mierovej konferencii či diplomatickom riešení. Počujeme len slová o zbrojení, dlhodobom konflikte atď.. Finančná kríza je tu, či sa vám to páči alebo nie. Technológie síce máme, ale vrtule či kolektory nám jednoducho US Steel nepotiahnu. Je to otázka niekoľkých mesiacov, až mám obavy, že Rusi to robia úmyselne, ako som o tom už písal na začiatku vojny. Mier je jedinou cestou, ale to slovo zmizlo.
No a teraz k tým regionálnym voľbám. Jednoducho sa zvolebnieva. Mnohí starostovia a primátori, ktorých podporovalo súčasné vládne zoskupenie a ktorí sú aj v parlamente odrazu kričia, že na nič nemajú. No ale oni majú! Majú svojich zástupcov, za ktorých kandidovali v parlamente. Už dávno neplatí, že regionálnu politiku je možné oddeliť od tej vládnej! Nie nie je možné a to zaviedlo Olajno na čele s Matelkom! Ľudia sa už vyselektovali a tu chcem pripomenúť aj možnú spoluprácu v komunálnych voľbách v Banskej Bystrici, kde sa vraj má črtať koalícia Hlas, SaS a PS. V politickej mape mi vyšlo, že som vraj ľavicový libertarián s proštátnym cítením. Jedno je však pravda, nikdy by som nešiel do koalície s PS, bola by tu možná úvaha či so SaS. Problém je však v tom, že SaS je vládna strana a za túto deštrukciu štátu môže rovnakým dielom ako ostatné vládne strany. Preto voľba Hlasu ísť do koalície s týmito stranami je nešťastná. Ak nemajú kandidáta, tak nech to nechajú na ľudí, ale prečo podporovať súčasný rodinný podnik v BB kraji? Hlasu to môže zlomiť väzy. Ľudia veľmi citlivo vnímajú, ako sa správajú politici a nielen na regionálnej, ale aj na národnej úrovni.
Súčasní starostovia a primátori sa budú predháňať, čo všetko porobili. Skôr by sa mali ospravedlniť za to, čo neurobili. Pretože za to, čo urobili, sú platení z našich daní. Moc, ktorú im dávame by nemala byť mocou, ale službou. Žiaľ, na Slovensku to tak nie je. Štyri roky prešli a sľuby prejdú do nasledujúcej kampane. Začnú hlúpučké mítingy s kapelkami, propagandou najhrubšieho zrna, niekde dostane odznak, niekde vlajočku a niekde možno po papuli. Kortešačky môžu začať. Škoda, že voľby nie sú každý rok. Aj u vás začali opravovať cesty a začali sa dávať nové sľuby, že oprava je už v procese vybavovania a plánovania? Respektíve vám zaplátajú dieru na ceste a odfotia sa pri nej?
V súčasnosti sa stopli súdy v niektorých regiónoch, nemocnice a aj to nájomné bývanie akosi hapruje. Svietiť sa už bude len šetrne, ak vôbec. Stretnutia s občanom? No zbláznili ste sa, veď sme mali Covid! Ľudia sa uzavreli do seba a už je im to pomaly jedno, až kým neprídu faktúry a ceny nenarastú tak, že aj rožok bude luxusnou potravinou. Dôchodcov už len zakopať, pracujúcich nakopať, protestujúcich vykopať. Takto si tu veselo žijeme. No a nezabudnite ako správali kompetentní pri propagande očkovania.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3896669x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Archív