Založ si blog

Slovensko už vojnu prehralo aj s EÚ, na čele s totálnymi diletantmi

„Kto chce vidieť Idiota, nech sa dostaví do riaditeľne“. Použijem parafrázu. Kto chce vidieť idi..tov, nech sa pozrie na slovenskú vládu. Žiaľ, ináč sa táto situácia, ktorá smeruje strmhlav ku krachu SR, nedá popísať. Jeden nadáva na druhého. Redaktor Bielik sfúkne Matoviča ako sopľavé decko (slovami Matelka). Heger vyzerá ako neschopný babrák, ktorý je horší ako iniciatívny blb.c. Podpísal a súhlasil, ani nevedel s čím. Neschopný Sulík, ktorý si nechá skákať po hlave ako podržbalónik. Jeden kydá na druhého. Veď to nie je vláda, ale cirkus. Veď áno, ak si zoberie bábkoherečka slovo, nas.rie aj toho posledného obyvateľa Slovenska, ktorý si myslel, že hlbšie sa už klesnúť nedá.
Táto vláda ani nepotrebuje opozíciu. Ona má takú svoju – Matelkovskú. Vláda vyhlásila vojnu dôchodcom, klubu 500, odborom, nemocniciam, učiteľom, pracujúcim … Komu vojnu nevyhlásila? Medveďom! Možno z opatrnosti si nechali aspoň takúto alegóriu, pretože zjavne im nenapadlo, že ten ruský medveď má aj dostatok energie aj stravy. Kto začína skučať je Európska únia a kto bude skučať najviac – Slovensko. Vraj sankcie! Koho najviac postihli? No nás! Keby aspoň pohli s tými mozgami a mali byť radi, že nám Rusi dodávajú ropu a plyn. Odkiaľ bude brať palivá Ukrajina, keď už ani my nebudeme mať čo tankovať? Tú ropu a plyn mali otočiť práve proti Rusku. Namiesto toho, spravili úplný opak a likvidujeme si priemysel. Musk práve vyhlásil, že prepustí cca 10.000 ľudí a upozornil, že ekonomika ide dolu. Trhy okamžite padali a ropa stojí už 120 dolárikov za barel.
Mne to tak pripadá, že to Rusko spravilo zámerne a jednoducho konflikt využilo na to, aby sa odtrhlo od EÚ. Pravdepodobne vôbec nejde ani o Ukrajinu. Vraciame sa do katastrofálnej chudoby, aká tu ešte nebola. O tom, že samotná EÚ a USA na čele s FED-om a ECB naštartovali hyperinfláciu som sa už zmieňoval dávno. Teraz už to pre niektorých diskutérov nie je taká sranda, ako bola vtedy. Covid bol len výhovorkou.
Odrazu zisťujeme, že nemôžeme prakticky nič v rámci EÚ. Až mám podozrenie, ako prezieravo odišla z EÚ Británia. Orwell toto všetko predpokladal až s mrazivou presnosťou. Teraz nemám namysli 1984 ani Zvieraciu farmu, ale jeho rozsiahlu zbierku esejí a novinových článkov, ktoré nedávno vyšli v slovenskom preklade pod názvom Tak to vidím ja. Fantastický vizionársky počin.
Nemôžeme si upravovať dane. Centralizovala sa očkovacia moc a o nejakých trápnych zelených aktivitách, kde sa perú prašule za výživu pre stromy, škoda hovoriť.
Na vojnu sú treba tri veci: Peniaze, peněži a peníze.“ Je to známy citát z Jarošovej Tisícročnej včely.
Táto vojna začala už podstatne skôr a ak si zoberiem doslova ponižovanie ruských športovcov, tak neviem, neviem. Je isté, že aktivity našej vlády môžu postupne vyvolať nevôľu našich občanov proti Ukrajincom.
Na záver nám odkázala Věra Jourová – viceprezidentka Európskej komisie, že máme byť radi, že budeme mať energie a jedlo, len nepovedala za čo.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898620x
Priemerná čítanosť článkov: 6063x

Autor blogu

Archív