Založ si blog

Chválite sa remeselníkmi? A čo ste pre nich urobili? Šulinov a Matelkov nekonečný kolotoč. Rusko prežilo sankcie. Ktorú z národných strán (ne)voliť?

Na úvod len toľko k našim politikom. Mali sme EĽRO v Kežmarku a o život sa nám tu prezentovali politici a tvrdili, akých že to máme šikovných remeselníkov. Ešte pred nedávnom som počúval reči, že remeselníci a malí živnostníci sú len príťažou systému, že si neplatia odvody a potom nariekajú kvôli výške dôchodkov. Oponoval som. Kto je pre krajinu viac užitočnejší? Remeselník, ktorý od štátu nepožaduje vôbec nič, tvorí pridanú hodnotu, vyrába, nechodí na dovolenky, proste, nechce nič, len platí. Aj keď neplatí za seba odvody, vždy je viac prospešný pre spoločnosť ako nejaký poslanec, či štátny alebo verejný zamestnanec, ktorému sa vymyslí funkcia. No a kto že ich to platí? No výroba súkromného sektora. Čo by bol štát bez výroby? Nič. Aj ten posledný remeselník je viac ako poslanec. No a tá pomoc? Žiadna. Len polená pod nohy, keď musí ručiť celým svojím majetkom. Iste, dalo by sa veľa pre malých živnostníkov urobiť, ale kto to kedy spravil? Ani súčasná ani minulá vlády neurobila absolútne nič. No a pritom by im postačovalo napríklad zjednodušené daňové priznanie či množstvo iných drobností, ktoré by im uľahčili život. Od koho sa to dočkáme?
Šulino s Matelkom a ich saralabandou nám pripravili dvojmesačnú prestávku v ich spore. Pizza piecka v Šulinovej záhrade asi nebude. Amatéri si dali pauzu, kto koho povydiera a aký vplyv to bude mať na ich preferencie. Multiotecko sa krúti ako hlísta, ten priskočí tam, kde získa aké také body či nové poslankyne do svojej stajne. No a bábkoherečka s kurzom zo Sorbony je pozývaná do relácií preto, aby sa zvýšila sledovanosť. Len škoda, že ju ľudia sledujú kvôli tomu, akú volovinu trepne a nie preto, čo má v hlave, pretože čo slovo – to perla. Ak je toto to najmúdrejšie zo žaluďov, tak s pánom Bohom. Podobne však dopadli aj ostatné vládne strany. Na ich čele stoja vraj najlepší z ich strany, až teraz to začalo niektorým dochádzať, čo za katastrofu to spôsobilo Slovensku. Cirkus na pokračovanie, ktorý skončí pravdepodobne až riadnymi voľbami, pretože mnohí súčasní vládni poslanci sú si vedomí jednej veci. Viac sa do parlamentu nedostanú.
Vojna na Ukrajine sa už začína prejavovať. Sankcie vraj mali postihnúť Rusko a ono čuduj sa svete si z toho nič nerobí. Už ktorý že to balík sankcií zavádzajú? Asi tak ako Matelko svoju „atomofku“ proti Covidu. Bez rozmyslu, bez uvažovania. Médiá nás neustále klamú a prispôsobujú novým newspeakom. Ústup je evakuácia, pasca či iný nezmyselný výtvor chorej mysle. USA už vojna stojí viac ako Afganistan, tak to je už čo povedať. No a nedaj bože poraziť Rusov s tou ich zastaranou technikou a možno cca 200.000 živou silou. Je zaujímavé, že stále dodávame zbrane a stále sa približuje vojna smerom na západ. Niečo asi nefunguje v tej propagande. Čo takto napísať skutočný stav, ako to je. Slovensko je už temer celé odzbrojené. Nemecko už ani nemôže dodávať zbrane, pretože o chvíľu ich nebude mať z čoho vyrábať. Ostatní sa stali štatistami, ktorí sa modlia, aby to neprerástlo do otvorenej vojny Ruska a NATO. Aj tu poniektorí trolkovia majú možnosť odísť na Ukrajinu a ukázať svoju zručnosť vo vedení vojny.
Len si znovu spomeniem na atomizáciu tzv. národných strán. Už mi to ide riadne na nervy. Absolútna neschopnosť sa dohodnúť na jednej kandidátke mi pripadá ako úmyselná a zvrátená egoistická činnosť daných osôb. Danko, Taraba, Harabin, Belousovová atď. Myslím, že je ich nejakých 10 či aj viac a načo? Nech idú predsedovia či lídri na jednej kandidátke, nech si dajú svoje mená na jej koniec (to je jediná vec, v ktorej mal Matelko pravdu). Poradie nech si hoci aj vyžrebujú a potom sa uvidí, či vôbec majú nejaký politický výtlak možno aj na kandidátke Rebupliky, alebo na SNS či NK, je úplne jedno na ktorej. Ľavičiari nech sa pridajú k Smeru a umiernení demokrati k Hlasu. Jedno je isté, svoj hlas už viac nedám strane či hnutiu, ktoré nepreukáže logické riešenia pre ľudí a už vôbec nebudem dávať svoj hlas strane, ktorá nemá šancu.
Ozaj, a nejaké správičky o štrajkoch v Holandsku nebudú? O Pohode propaganda, ako keby to bol festival socialistickej mládeže za štátne peniaze a o štrajkoch poľnohospodárov nič. Tá propagácia Pohody na RTVS bola priam neskutočná, len by som zvedavý, či aj za to niečo zaplatili, pretože je to súkromná akcia.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3894589x
Priemerná čítanosť článkov: 6057x

Autor blogu

Archív