Založ si blog

Amatér Sulík v plnej paráde a doslova hlúpe rady EÚ v energetickej kríze, ktorú si spôsobila sama

Sulík je totálny amatér a okrem svojho zabezpečenia v Austrálii a Dubaji neurobil absolútne nič pre občanov Slovenska, podobne ako celá tá jeho saralabanda, z ktorej chce vyskočiť. Ukážkovo zavádza a doslova nabaľuje SPP prašuľky. Veď potečú len od ľudí a privedú ich ešte do väčšej chudoby. Také rady ako: znížte si kúrenia na 20 °C, alebo sprchujte sa dvaja maximálne 5 minút. Už len chýba: kúpte sa v jednej vani celá rodina. Prečo je to totálne hlúpa rada ľudí úplne odstrihnutých od reality? No pretože ľudia už dávno majú kúrenie nastavené na cca 19 až 21 °C. Čo majú potom ešte znižovať?
Sulík a SPP uzavreli dohodu o super zisku pre SPP. Ináč si neviem vysvetliť štvorročné kontrakty so spotrebiteľom a navyšovanie cien. Ceny sa vraj odvodzujú od priemerných burzových cien. Nemali by sa náhodou odvodzovať od dlhodobých kontraktov? Akosi je ticho Sulík o cenách plynu. Nevieme, za koľko nakúpili ten plyn a aké kontrakty podpísali do budúcna. Jedna zo zložiek ceny je aj doslova správa za rozvody a iné podvody. Ak si pozriete vyúčtovanie, tak taká elektrina má tam toľko nezmyslov, ktoré by sa mali zoškrtať, že až. No a Sulík je samozrejme ticho. Nie je to len jeho chyba, je to chyba aj predchádzajúcich vlád. Toto čo sa deje, je totálne nezvládnutý manažment sankcií voči Rusku, na čo najviac doplatil na hlúposť Bruselu obyčajný občan. Ak Brusel niečo nariadil, nech si to aj platí, ak sa vláda pridala, nech si to zaplatia jej podporovatelia, ak s týmto rozhodnutím súhlasia.
Optimálne by boli energetické vratky za energie. Cena by mala byť priemer domácnosti za posledné dva roky a ostatok by doplatil štát. Druhá vec, že už sme v recesii a pravdepodobne podniky budú padať a prepúšťať jeden za druhým. Je to v celku jasné. Ak sa zvyšujú ceny, menej sa kupujú luxusné výrobky či všeobecne sa obmedzí spotreba, alebo napríklad autá. Teda prvé, čo bude padať, budú okrem iného aj reštaurácie, pretože ľudia si radšej navaria doma. Padnú dovolenky, elektronika, textil, predaj automobilov. No jasné, veď ostane len na energie a kúsok potravín.
Túto situáciu nespôsobil Putin, ale naša vláda a EÚ. Dolár už je drahší ako euro, respektíve je jedna k jednej. Euro neustále padá. Po vývoji na burze za posledné dni padajú temer všetky komodity vrátane ropy. Nejde pritom o jej nedostatok, ale o začiatok recesie a novej hospodárskej krízy. Jednoducho sa nedá vyrábať do nekonečna. Nezachráni to ani nezmyselná zelená politika bez logiky. To, že sa prechádza na elektromobily je len výmysel Bruselu, pretože autá stratili odbyt.
Ešte k tým účtom. Vôbec som nepočul od Šulina či Matelka, aby znížili napríklad ceny za distribúciu energií, aby zoškrtali napríklad dotácie na jadro, či zelené energie atď. Sú tam také položky, že sa z toho hlava motá, za čo všetko si účtujú poplatky. Tie by sa dali v pohode okresať aj o 50%. Aj tak h… robia a žijú ešte zo starých socialistických rozvodov a keby len z tých. Celé toto je Sulíkov a vládny cirkus, ako sa o nás „postarali“. No nepostarali sa o nič, maximálne tak o zárobky SPP či energo firiem. Nech platia za nás z nevyužitých financií z Bruselu. Veď je tam 7 miliárd, ktoré majú prepadnúť. V pohode budú stačiť na vykrytie navýšenia cien energií a bábkoherečka nebude musieť kupovať nepoužiteľné tablety dôchodcom. Dôchodca potrebuje prežiť a nie surfovať po nete. On si ten tablet ani nezapne do zástrčky, pretože bude šetriť podľa rady Sulíka a Remišovej.
Na štyri roky sa máme upísať SPP bez toho, aby SPP znížila ceny, ak sa zníži cena na svetových trhoch. SPP vláda garantuje zvyšovanie ceny podľa inflácie plus navýšenia počas prvého roka, ale na nás sa vykašľali. Celý tento cirkus s burzami je obyčajný podvod na občanoch. Asi by ich mali zrušiť. Z EÚ a Bruselu sa stala nekontrolovateľná neomarxisticko-liberálna diktatúra pod vedením totálnych amatérov. Radšej budú rátať sliepky a predávať povolenky, akoby zachránili ľudí.
Nie Putin vydiera energiami, ale Brusel a vláda SR. A čo horšie, EÚ a vláda aj koná a vydieranie dotiahla do úspešného konca a ty občan plať za hlúposť vedenia štátu.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3894522x
Priemerná čítanosť článkov: 6057x

Autor blogu

Archív