Založ si blog

EÚ preplatí zvýšené ceny energií a Rusko prehralo vojnu

Všetky správy, ktoré počúvate o zdražovaní, sú jednoducho hoaxy. Vraj na domácnosť sa zvýši cena za energie od 120 do cca 250 € na mesiac. To kto tu šíri také bludy? Veď Šulino nám zabezpečil plynu dosť a ešte lacnejšieho, ako ten ruský. Prezidentka povedala, že nárast cien bude maximálne 50 € na hlavu a ani to by nemusel byť ak by sme trošku prestali plytvať s potravinami a stačila by nám studená voda na otužovanie.
U nás sa bude dobre zomierať. Priemerný vek dožitia klesol o tri roky, teda to bolo cieľom. Konečne nám znížia vek odchodu do dôchodkov. Voličom Olajna stačí úplne príspevok za opichanie a vyplatenie trinásteho dôchodku už teraz. Im viac netreba a my by sme si z nich brať všetci ostatní príklad. Jednoducho nejesť, nepiť (už aj tá voda dochádza), nekúriť, necestovať a chopiť sa práce na montážnej linke.
Rusko už tiež prehralo vojnu a Ukrajina nám začala dodávať plyn a ropu za tretinové ceny.
Tu by som asi s tou iróniou skončil. Ešte som totiž nepočul nejakú „skvelú“ radu od EÚ, čo po vojne? Budú sa dodržiavať práva národnostných menšín? Nebude sa vykonávať pomsta na proruských obyvateľoch? Čo bude nasledovať? Je nejaký plán, pretože okrem zbrojenia Ukrajiny a odzbrojovania EÚ som zatiaľ nič nepostrehol.
Teraz jedna konšpirácia. Čo ak by na Ukrajine prišlo k prevratu a dohodli sa s Ruskom na útoku na západ? Zbraní majú dosť, vyskúšané majú tiež aj tie modernejšie. Naozaj mi to pripadá, ako keby si Rusko testovalo jednotlivé typy zbraní. Vojnu zväčša vyhráva unifikácia, ľahká obsluha a množstvo. To však pri zbraniach NATO chýba. My už sme odzbrojili a neostalo nám už nič. DO zbrojenia idú miliardy, ale za sankcie, ktoré uvalili na Rusko, EÚ a naša id.otská vláda, musí platiť občan. Plyn síce vybavili, ale nikto neukázal, za akú cenu. Ropu podobne. Trhy s komoditami sú jeden obrovský podvod. Prečo by sa mali ceny odvíjať od priemernej ceny na svetových burzách a nie od ceny, ktoré uzavreli odberatelia s dodávateľom? SPP bude mať gigantické zisky a o Slovnafte škoda hovoriť. Iste, budú musieť prerábať linky a zisky pôjdu do mínusu.
Čo by sa však stalo, ak by sa ľudia dohodli a vytvorili si vlastnú spoločnosť a kúpili plyn z Ruska? Veď, kto by nechcel nech si platí hoci aj trhové ceny. Je to naozaj špekulácia, ale čo ak by vznikli takéto občianske akciové spoločnosti? EÚ si vymyslela sankcie a občan má platiť a tie naše di.iná len pritakávajú. Ľudia sú stále ticho a čakajú. No, ale na čo čakáme? Holandskí farmári dokážu štrajkovať. Z EÚ sa stáva diktátorský superštát. Prikáže, koľko môžeme spotrebovať plynu, koľko sa máme sprchovať atď.. Bioekoterorizmus nabral na obrátkach. Už sa fakt schvaľujú a navrhujú totálne nezmysly ako napríklad kynoženie dobytka.
Klincom do rakvy EÚ bude zrušenie práva veta. To, už euroskeptici vyhrajú na celej čiare. Bol som zástancom a som EÚ, ale na logickej a zmysluplnej spolupráci, nie na tomto paškvile, ktorý začína vznikať. Euroúradníci by mali prísť asi na Slovensko a viesť debaty s normálnymi obyvateľmi, ktorí pracujú a pokúšajú sa prežiť. Namiesto dobiehania západu sme zaznamenali pokles a prakticky pád o cca 50 rokov dozadu. Už tu nemôže byť výhovorka na socializmus. Socializmus sme „budovali“ 41 rokov, pri jeho páde sme si mysleli, že nám bude lepši. Kapitalizmus na Slovensku, respektíve hranie sa na kapitalizmus, má za sebou od revolúcie 33 rokov. Je nám lepšie? Nie je. Nenávisť v spoločnosti a obrovské rozdiely. Len príklad, za socializmu sme problém s energiami a potravinami nemali. To sú základné podmienky na prežitie. Kam sa dostaneme, ak budeme robiť len na energie? To sa EÚ a Slovenská vláda dočista zbláznila? Chcú, aby začali občianske vojny? Scenár zo Srí Lanky sa môže opakovať. Politika rozumu, odbornosti a prezieravosti sa musí vrátiť do občianskej spoločnosti. Z minoritných skupín sa stávajú diktátorské a mnohokrát sa vyhovárajú na ich „diskrimináciu“. Opak je však pravdou. Ústup morálky a etiky do úzadia vytvoril nenávisť v spoločnosti. Neurčili sa hranice slobody a demokracie. Súčasné vedenie EÚ nás dostáva do riadenej anarchie a prechodu k diktatúre. Ak si zoberieme doslova bláznivú agendu, kedy nič z toho, čo navrhuje EÚ prakticky nefunguje a jednoduché riešenia sú ignorované, čo si má o tom myslieť občan? Zakážu technické konope, mak, alebo najbližšie autá na naftu či benzín. Pričom len také konope má neskutočné využitie a naviazanie toho ich strašiaka vo forme oxidu uhličitého. Namiesto zjednodušovania cestovania napríklad vo forme rýchlovlakov po Európe, lietajú aj prázdne lietadlá. Namiesto odsoľovacích zariadení a doplnení vody v krajine vodozádržnými opatreniami sa vymýšľajú úchylné riešenia, ako napríklad zníženie počtu dobytka. Veď tu máme kopu jednoduchých riešení od agrokruhov cez permakultúru atď..
Z dobrého úmyslu sa stala zlá vec. Ono v tej EÚ ak by úradníci nevymýšľali tie bludy, zistili by, že sú úplne zbytoční a to by bol pre nich problém.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3894433x
Priemerná čítanosť článkov: 6057x

Autor blogu

Archív