Založ si blog

Bude županom VUC Prešov Michal Kaliňák? Možné podvody pri voľbách. Koniec Hegerovej saralabandy a i. . . tov vo vláde neobchádza ani SaS, kaderník chce reformu školstva, ale akú? ? ?

Pravidelne chodím voliť. Je jedno, o aký typ volieb ide, ale poslednú dobu dostávam riadnu nechuť zúčastňovať sa volieb na Slovensku. Čím horšie, tým lepšie, alebo len tak pre srandu, ako hovorili niektorí voliči súčasnej koalície pri voľbe Matelkovej saralabandy.
Preto ma prekvapilo ohlásenie kandidatúry Michala Kaliňáka na post predsedu VÚC Prešov. Čo ten človek tam ide robiť? To bola prvá otázka, ktorú som si pomyslel. Má vzdelanie, žiadne prúsery, odbornosť na mieste, slušné vystupovanie, dokonca sme sem tam komunikovali aj tu na Pravde. Ide medzi vlkov, alebo ho už prestala baviť tá hlúposť súčasných politikov, na ktorú doplácame všetci? Ak je to druhé motiváciou, tak mu držím palce, pretože patrí k tej menšine, ktorá sa odhodlala strčiť hlavu do tlamy levovej. Možno dostanú konečne vzdelaní ľudia a odborníci kus rozumu a budú kandidovať. To je však len jedna vec. Druhá je voľby vyhrať. Čo zmôže taký človek ako Michal Kaliňák, ktorý má všetky predpoklady k serióznemu vedeniu VÚC proti svojim súperom, ktorí ani nevedia vysvetliť dostatočne pôvod svojho majetku, ak ho nepodporia občania? Uvidíme, čo z toho nakoniec bude, či ľudia už konečne prestanú voliť pre „srandu“. Pretože tá „sranda“ nás stála už temer všetko. Určite si zoberiem po oznámení ostatných kandidátov na mušku. Pre mňa je tu jasná voľba, slušnosť a hlavne odbornosť a to v prípade Michala Kaliňáka je splnené. V prípade Michala Kaliňáka nie je potrebných žiadnych 100 dní, nastúpil by hotový človek s jasnou predstavou. Inú voľbu nevidím.
Po včerajšku a vystúpení súčasno-minulého ministra školstva sa obávam, že školstvo siaha ešte na hlbšie dno, ako som si myslel. Osobne by som chcel poznať tých odborníkov, ktorí takýto paškvil navrhli. Vraj žiak môže prepadnúť maximálne dva krát. Raz na základnej a raz na strednej škole! Ešte šťastie, že ho to nenapadlo aj v prípade vysokých škôl, pretože ich plagiátorské tituly by tomu nasvedčovali. Akú motiváciu bude mať žiak, aby sa vôbec niečo učil? Takéto rozhodnutie nieže nezlepší vedomosti žiakov, ale ich priam zdevastuje. Žiaci vždy idú cestou najmenšieho odporu a takáto vyslovene hlúpa „inklúzia“ nemá obdobu. Dokonca aj to prepadnutie sa nemá započítať do povinnej školskej dochádzky. Namiesto toho, aby sa žiaci učili, budú školu už len navštevovať s ročnými prázdninami na základnej a s ročnými na strednej škole. Jedna veľká katastrofa.
Prečo sa nevenoval minister radšej zaradeniu neformálneho a informálneho vzdelávania a nezrovnoprávnil tento druh vzdelávania s riadnym? Takáto „reforma“ je jedna katastrofa ako celé SaS, ktoré vypočítavo uteká z koalície, pretože si nevedia s ničím rady. Šulino nepripravil nič, čo sa týka energií a budúci rok môže skončiť aj krvavou revolúciou. Načo nám je v únii Smerák Šefčovič, ktorý má na starosti energetiku? Načo nám je tá spoločná energetická politika, keď ceny určuje tzv. trh a burzové ceny, čo ja osobne pokladám za jeden obrovský megapodvod!? Čo tá Únia robí? Mikloš s Dzurindom – duo Mirinda predali energetické podniky. Budeme ich zoštátňovať? Možno áno, ľudia musia dostať prednosť pred burzou. Vláda, ktorá stratila základnú funkciu – pomáhať ľuďom, nemá nárok na svoju existenciu. Pretože tá naša vláda nerobí absolútne nič okrem darovania zbraní a nášho odzbrojovania. Vcelku s odzbrojením súhlasím, už len vystúpiť z NATO a vyhlásiť neutralitu. Saralabanda v dnešnej podobe končí. To, že nič nevie a ich cieľovou témou bol iba Smer a Fico jednoducho na riadenie štátu nepostačuje. Chýba, logika, nápady a hlavne nestrkať hlavu do každej r….
Voľby do VÚC a miestnych zastupiteľstiev sa môžu stať miestom podvodu. Na toto som už upozorňoval dávno. Ak ste si všimli, hlasovacie lístky dostávate bez akéhokoľvek ochranného znaku. Sú len skopírované aj s pečiatkou. Teda ak máte známych ľudí v komisii, tak vám stačí jeden volebný lístok nakopírovať trebárs sto krát a behom pár sekúnd vymeniť pri sčítavaní napríklad sto lístkov za tých vašich sto lístkov. Niečo neskutočné. Nezávislí kandidáti prakticky nemajú šancu, alebo nie sú až tak nezávislí a použijú svojich známych k takýmto operáciám a politické strany môžu svojich nominantov „inštruovať“. Stačí, ak sa „tichučko“ medzi sebou dohodnú. Sem tam niekto môže znehodnotiť hlasovací lístok krúžkom navyše, alebo ak ste dali napríklad z piatich možných mien len dve, mená tak si dokrúžkuje toho svojho. Tu by postačovalo dať volebným komisiám iba napríklad zelené či červené perá. Podvody pri voľbách môžu pri takomto obyčajnom hlasovaní, bez žiadnej ochrany nadobudnúť obludné rozdiely. Riešení by bolo vcelku viacero. Pečiatkovať volebné lístky priamo pri preberaní vo volebnej miestnosti. Ešte lepšie by bolo mať vytlačené volebné lístky s náhodne generovaným kódom, ktorý si následne môže volič aj odfotiť po zakrúžkovaní. Riešení je viacero, ale toto, čo sa deje v súčasnosti, je niečo neskutočné. Manipulácia sa podvody pri voľbách sa priam ponúkajú. Žiaden vodoznak či ochrana hlasovacieho lístka tu nie je. Jednoducho okrskové komisie si fakticky môžu zvoliť kohokoľvek, ak by sa medzi sebou dohodli. Už sa nečudujem, že niekto nechce hlasovanie prostredníctvom internetu.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897904x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív