Založ si blog

Matovičov cirkus na Titanicu pokračuje a bezmocná hlúposť pohlavárov EÚ nemá hraníc

Aká je to tá trhová ekonomika, ak máme doplácať na 1% drahej výroby energie? Náhodou, ten vysnívaný kapitalizmus nemal byť o tom, že vyhráva najnižšia ponuka a nie korporátna (spotová) cena na burze? Prečo si ja nemôžem kúpiť energiu od našej jadrovej elektrárne, ktorá ju vyrobí aj so ziskom za tých cca 50 €?
Šulino fakticky zdrhol a cenovú politiku v oblasti energetiky skutočne nezvládol. Veď čo chceme od jeho „priorít“ ako dovolenka v Dubaji alebo Geissenovci? Matelko je už čistý schizofrenik, vláda sa mu rozpadá a on dovolenkuje. Až včera zistil, že čo to ten Šulino vlastne spískal za memorandum. Aj tu poniektorí „optimisti“ píšu, že vraj to zvládneme. Tak navrhujem, nech si o tom ľudia rozhodnú sami, od koho budú brať energie a za koľko. A ak sa majú títo ekonomickí diletanti tak dobre, že to zvládnu, tak nech mi pošlú svoju adresu a ja im pošlem svoju faktúru za energie, nech mi ju zaplatia, ak to zvládnu. Či od Ruska, alebo priamo z tej ich burzy. Budovali sme socializmus 40 rokov a vraj nevybudovali. Budovali sme kapitalizmus, ktorý nás mal priviesť podobne ako socializmus k svetlým zajtrajškom a akosi padol už za 30 rokov. EÚ vymýšľa čím ďalej tým horšie riešenia, akoby chcela dosiahnuť rozpad a protesty, ktoré môžu prerásť do ozbrojených stretov a občianskych vojen.
Odhad vývoja som už trafil na začiatku konfliktu a podstatne skôr, ešte pred konfliktom a to lepšie ako táto saralabanda. Slovensko zatiaľ čaká, čo sa stane, akoby v niečo dúfalo. No nebude mať v čo dúfať, ak si ľudia nezoberú naspäť svoje rozhodovacie právo. Idio..v vo vláde máme viac ako dosť. Jeden nevie, čo robí druhý a už unavujú svojou neodbornosťou a hádkami občanov. Diletanti pri moci je to, čo si zvolilo Slovensko. Len aby sranda bola. Odrazu zisťujeme, že Únia nie je to, čo bývala a rozhoduje už temer o všetkom. Kompetencie štátu sa odovzdali do Bruselu. Takýto prístup môže prispieť k jej rozpadu a to by bola škoda. Myšlienka bola na začiatku dobrá, ale stalo sa z nej to, čo z ríše Rímskej. Administratívny moloch, ktorý na všetko vymýšľa pečiatku a formulár, až kým nezanikne.

Presne ako Werichov citát: “Dej blbci funkci a vymyslí lejstro“.

Revolúcie pravdepodobne začnú práve vo vyspelejších krajinách. Tipujem to na Nemecko. Česi už čosi začali, ale vraj to bolo podľa Fialu organizované Putinom. No možno tam bol na „tajňáša“ a možno mal aj príhovor. Znovu sa blížia revolúcie, ale nie o zmene systému, ale bude to o prežití. Všimol som si aj na diskusiách, že nám tu vyrastá nová generácia sebcov, bez rozdielu veku, ktorí myslia len na seba a na zvyšok kašlú zvysoka. Dokonca píšu za nás, vraj my to zvládneme. Tak nech píšu za seba.
Ľudia sú zúfalí a nevedia, čo čakať na druhý deň, nieto o pol roka. Ekonomika potrebuje stabilné cenové vstupy a výstupy a nie chaos na burzách, ktorých som odporcom pre ich špekulatívny charakter. Za svetové ekonomické krízy môžu prioritne burzy a neskutočný život v dlhu, ktoré poväčšine vyústia do vojen. Tlačenie peňazí spustilo infláciu a postupný pád ekonomík.
Ako prvé skončia divadlá, športoviská, kultúrne domy, cestovky, múzeá, reštaurácie atď. Podniky už padajú a padnú, terajšiu cenu energií nevydržia. Ktorý idiot navrhol konštrukt, že cena sa musí odvodzovať od najdrahšej výroby energie, keď tá tvorí podľa článku z Pravdy iba 1%? My máme doplácať na nemeckú agendu zelených?? Vypli si atómovky, tak nech kúria vetrom! Nám zbytočne vypli jeden blok, ktorý mohol ešte fungovať. Doslova chorá zelená agenda a tupé rozhodnutia privedú dobrú myšlienku do totálneho krachu, alebo sa pretaví na diktatúru. Nicholsonka to nemá v hlave v poriadku a porovnávať svoje navýšenie energií pri svojom plate s cca 80 % občanov Slovenska je tak primitívne a hlúpe, že sa to miernejšie ani povedať nedá.
Byť solidárny s niekým, kto je hlupák, je niečo neskutočné. Ekonomická „inklúzia“ v priamom prenose.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881619x
Priemerná čítanosť článkov: 6056x

Autor blogu

Archív