Založ si blog

Tiso mohol byť hrdina a čo s aktivitou spájania menších strán pod hlavičkou SNS

Mohol byť Tiso hrdinom. Áno, mohol, ale nebol. Po Mníchovskej zrade, kde nás rozporcovali a dali ultimátum – buď Slovenský štát, alebo rozdelenie medzi Maďarsko a Poľsko, sa zvolila aspoň aká taká samostatnosť okliešteného Slovenska. Dnes som si pozrel aj besedu, kde Sulík prirovnal vojnu na Ukrajine k Mníchovu. Ono to celkom tak nebolo. Mníchov bol o nás, s nami za dverami bez možnosti čokoľvek navrhnúť, len kapitulovať a rozporcovali nás teda dôkladne. Myslím, že doteraz nesplatili reparácie ani Poľsko, ani Maďarsko, ani Taliansko, ani Nemecko, ani Francúzsko, či hlavný strojca nešťastia Veľká Británia. Dokonca aj ZSSR, ktoré nám ako jedinému štátu, ktorý sa zaradil medzi víťazné, ukradlo Zakarpatskú Rus. Nikdy nepatrila ZSSR a predsa. Aspoň keby mali samostatnosť, ale toto bola čistá krádež. Nepripomína vám to niečo?
Tiso na začiatku konfliktu veľa možností nemal. Čo však nasledovalo? Pre zapáčenia sa Hitlerovi sa začali, ale úplne zbytočne prenasledovať Židia. Slovensko tak stratilo určitú kultúru a menšinu, ktorú sme už nikdy nenahradili. Ani Taliani nepostupovali voči svojim Židom, tak ako Slováci a ospravedlňovať takéto tvrdenia neznalosťou, že vraj Slovenská vláda nevedela, kde končia Židia, veľmi neobstojí. Prečo? Pretože ich okradli aj temer o to posledné, čo mali pri transportoch do koncentrákov. Možno nevedeli kam ich deportujú, ale vedeli, že ich okradli o majetok, slobodu a ľudskosť. Tiso mohol byť hrdinom a zachrániť v duchu kresťanstva blížneho svojho. Nestalo sa. Mohol otvoriť front a vpustiť Červenú armádu z východu Slovenska, ak by neodzbrojili Východoslovenské divízie. Následky boli otrasné. Tisíce mŕtvych nielen Židov, ale Slovákov, Čechov, atď.. Preto aj trošku uvažujem nad používaním pojmu nacista a fašista. Ono fašisti vládli prakticky v Taliansku, Portugalsku a Španielsku, ale bol to skôr ideologický boj. Taliani a myslím, že aj Španieli nemali problém so Židmi ako takými. Dokonca mnoho talianskych Židov bolo aj v talianskej fašistickej strane. Tohto nepriateľa nacistickej spoločnosti si zjavne zvolil Hitler. Malá uzavretá skupina, vzdelaná a súčasným slovníkom povedané ambiciózna. No a nacizmus tomu vyvražďovaniu dal zelenú. Preto robím obrovský rozdiel v pojmoch fašizmus a nacizmus. Nie sú to synonymá. No naši politici veľmi radi používajú na všetko pojem fašista. Zľudovel a už nie je zaujímavý. Prečo sa Slovenský štát ulakomil na ich majetok, namiesto toho aby sme sa od nich učili? Pre svoju malosť a neschopnosť, ale hlavne závisť. ČSR malo kvôli Mníchovskej zrade vyše 365.000 obetí, z toho väčšinu Židov. Prečo takto konal Tiso aj pred zjavnou porážkou? Stačilo neposielať transporty a ak sa chcel Hitlerovi zavďačiť, mohol ich využívať aspoň naoko v pracovných táboroch, aby sa nepovedalo. Ľudskosť nikto nikomu nezakázal, no tu sa stratila pre kus majetku a závisti. ČSR stratilo kus svojej identity. Židia tu boli storočia a vtedajší režim to zmenil. Nedozvieme sa, prečo tak vtedajší pohlavári konali. Určite by som Tisa, ako pacifista nepopravil. No vtedajší režim, ktorý ho popravil odskakoval len o kúsok od toho, proti ktorému vraj bojoval sa nedokázal preniesť a pokračoval len v hľadaní nepriateľa a to bola cirkev. Namiesto toho, aby sme si od Židov brali príklad a učili sa od nich, tak sme ich históriu na Slovensku zminimalizovali. Ak mám nejakých návštevníkov zo zahraničia vždy ich zavediem v Prešove do „bužne“ ako to tu slangovo voláme synagógy.
No a teraz k tým stranám, ktoré chce spojiť SNS. Odporúčam všetkým politikom, aby prestali používať „JA hovorím“. Je to čistá hrôza narcizmu a egoizmu. To platí pre každého politika, ktorý sa vyjadruje v tvare „JA“ jeho veličenstvo, hlava pomazaná. Teda ak sa majú takéto strany a straničky pospájať a mať jednotný program, musia aj zúčtovať so svojou históriou. Jeden človek stranu nerobí. Už mi to skôr pripadá ako stretnutie majiteľov strán a rokovania ako si rozdelia posty, ak náhodou prejdú do parlamentu. Ešte horšie je, že korupčný volebný zákon na ktorý prispievame z našich daní vo forme vraj príspevku stranám stále platí. Takému Matelkovi vôbec nejde o to, koľko rozdá zo štátneho, ale koľko zarobí jeho súkromná sro OLajNO zo štátneho. Komunisti ak sa chcú spájať a presadzovať svoje myšlienky sa musia ospravedlniť za minulosť. Nebolo všetko čisté. Glorifikovať vtedajší režim je od veci. Podobne ostatné menšie tzv. národné strany. Niekedy až úsmevne pôsobia, ako sa chytajú tém ako 5G či chemtrails. O čo horšie je, že lídri strán neznášajú kritiku. Fotiť sa so psíkom, alebo ako orie či je niekde na pivku a futbalovom zápase, to je také skôr detinské a skutočne narcistické. Ak si politik, rieš blaho ľudí a nie svoje! U nás je to naopak. Politici riešia svoje blaho a ľudia sú nástroj, ktorý im ho zaplatí. Veľmi budem zvedavý, akých že to expertov jednotlivé strany do volieb dajú na kandidátky. Doteraz som nevidel od nikoho jeden normálny slušný návrh, ktorý by mal logiku. Temer všetko čistý populizmus na čele s Matelkom. Sekundujú mu však aj iní. Najhoršie na celej veci je, že práve títo dobrodruhovia bez chrbtovej kosti si myslia, že majú jediní patent na rozum. Sú pseudomesiáši, ktorí trpia komplexom neochvejnej potreby pomáhať prioritne sebe, bez akéhokoľvek svedomia. Nasľubujú všetko! Lenže sú ako papagáje, neustále dookola zopár naučených fráz – úplným topom sú príklady ako Šípoš či Remišová. Remišová keby Fica nemala, tak ani neexistuje. Fico je jej životabudič, idol, vzor je propagandy a zmysel života.
Neznášam tie politické stretnutia a dookola trepanie a sľubotechnu lídrov, ako nám len oni dokážu zabezpečiť svetlý zajtrajšok! Skôr ten šok! Ja ani vlastne neviem, čo chce robiť nejaké PS či iné liberálne strany. Čo chce robiť Smer? Prebrať moc a to sa mi tiež veľmi nepáči. Čo Hlas? Tiež neviem. No a čo potom chcú robiť tzv. národné strany? To je tajomstvo, ktoré sa snažím nájsť už vyše 30 rokov. Minule mi žena dala otázku, či viem povedať meno nejakého ministra, ktorý stál za to. A ja reku ako rozmýšľam tak rozmýšľam, ale neviem. Ak by som vedel, nebol by tu taký bordel aspoň v jednom rezorte. Nikto vám nedokáže toľko sľúbiť, ako politik pred voľbami.
Najhoršie na celej veci je, že tie ich drísty nikdy neporovnajú s analýzou dopadu napríklad v budúcich desiatich rokoch. Jednoducho, po nás potopa. Vraj národné strany majú expertov, len som ich doteraz nevidel a ani o nich nepočul. Vraj majú expertov aj súčasné vládne strany, tak tých som tiež doteraz nevidel a o nich o nich nepočul. Vraj majú liberáli svojich expertov, ale tiež niekam zaliezli, pretože som ešte nič rozumné od nich nevidel. Vraj má Smer expertov. To možno áno na trestné právo, ale aj to by sa malo rekodifikovať. Kde sú všetci skutoční experti? Zväčša nekandidujú a nechcú vkročiť do špiny. No budú musieť, ak chcú zmenu. Mať dilina za poslanca, na to sme si zvykli. Niekto odpojí kábel, niekto nevie ani len PC použiť, niektorí sa neozvú celé volebné obdobie atď…
Naozaj sme úbohá krajina, ale zato veľmi pekná, čo sa týka prírody, ale čo sa týka ľudských kapacít, sme na tom biedne. To nemyslím v bežnom živote, ale v tom politickom. Jednoducho nie je koho. Ak budem niekoho voliť, tak to stranu, ktorá prvá navrhne zrušenie štátneho príspevku stranám a ktorá zverejní životopisy a odbornú spôsobilosť svojich kandidátov na webe a ešte lepšie, ktorá nebude brať ani len pôžičky na hlúpu volebnú kampaň. No a posledná vec. Budem voliť toho, kto si s každým dokáže sadnúť za rokovací stôl pre blaho Slovenska a jeho ľudí a nie svoje osobné ego! Mám dosť nenávisti či útokov na ľudí. Toto nikdy predtým nebolo.
Určite by som nikdy nevolil mag.ra, ktorý si ma chce kúpiť za 30 strieborných či 500 €.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895379x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív