Založ si blog

Aké sú to tie demokratické strany? Republika, SNS, SMER či HLAS sú demokratické strany v demokratickej republike.

Pozrel som si so sebazaprením besedu Hegoviča s Matelkom a stále neviem, ktoré sú to tie nedemokratické strany v tom našom zriadení. Druhá vec je, aké že to kampane za voľby sa nám tu spustili, plné bludov. Najabsurdnejší blud bol zo strany Bezáka, vraj neúčasťou vo voľbách ublížime svojím blízkym! Takéto podprahové strašenie jednoduchších ľudí som dosť dlho nezažil. Dokonca je to podceňovanie ich úsudku a ich voľby. Podsúva sa im tá „správna“ strana. Niektorým jednoduchším stačí aj fatamorgána vo forme 500 €, ktoré nikdy neuvidia, ale je to ich rozhodnutie.
Tá kampaň tzv. demokratických strán, podľa jednej strany politického spektra, je už únavná. Ono to môže mať presne opačný efekt. Čo ak sa naštvú tradiční nevoliči a dajú protestný hlas nie Matelkovi ako v minulých voľbách, ale trebárs Hlasu, Smeru alebo nedajbože Republike. Čo ak by odrazu Republika skončila na druhom mieste? Potom by asi prezidentka nemala veľa šancí a musela by poveriť zostavením vlády práve Fica a Smer.
A čo keby sme to otočili? Nebudem pozerať na politické volebné programy, ale pozriem sa na svoje priority a kto čo pre nich ide urobiť.
Napríklad zrušiť toľko omieľanú podporu politických strán zo štátneho rozpočtu. To je prvá podmienka môjho hlasu.
Zníženie cien energií a energetická sebestačnosť bez naviazania cien na burzách, respektíve len na množstvo energie, ktoré, nie sme sami schopní dodať Slovensku.
Pridelenie na základe dlhodobého prenájmu pozemkov na výstavbu nízkoenergetických domov pre obyvateľov, ktorí ešte nevlastnia nehnuteľnosť a ktorí sú v pracovnoprávnom vzťahu a dokážu postaviť rodinný dom.
Návrh reformy EÚ a NATO. Nie vystúpenie, len zmena politiky a vrátenie sa k pôvodnému zámeru EÚ.
Takýchto pripomienok mám kopec a tak môžem selektovať nie na základe politického programu strán, ale na základe mojich požiadaviek. No a presne to by si mal urobiť každý. Ak je niekto dôchodca, tak by sa mal pozerať na to, čo o ňom hovoria politici. Pre také PS, SASKU a vyjadrenia niektorých ich jej predstaviteľov by bol „mŕtvy dôchodca, dobrý dôchodca“. Minimálne, dôchodcovia sú pre tieto strany absolútne neviditeľnou skupinou národa. Návrhy na znižovanie dôchodkov atď., proste nie sú normálne.
Keby sa radšej začali starať o školstvo a neustále znižovanie nárokov na žiakov a študentov. Zo škôl sa spravili návštevné inštitúcie bez akýchkoľvek povinností naberať vedomosti. Nevidel som reformu náročnosti štúdia v žiadnom politickom programe! Trebárs taký zákaz mobilov na školách, zrušenie 9. ročníka (viem prečo bol zavedený, ale neviem prečo nebol zrušený).
Určite budem hľadať strany či hnutia, ktoré podporujú neformálne a informálne vzdelávanie či neziskové organizácie, ktoré sa venujú kultúre či športu.
No a nezabudnem na živnostníkov. Títo sú na okraji záujmu všetkých strán. Nikto sa akosi o túto vrstvu nezaujíma. Niektorí sú remeselníci, niektorí z donútenia zaskakujú v podnikoch a sú prví pri zrušení kontraktov. Raz som mal takú debatu s jedným poslancom, ktorý oponoval, že živnostníci nie sú prínosom a že poniektorí neodvádzajú odvody. No a ja som sa ho spýtal, že kto je užitočnejší? Živnostník, ktorý aj neodvádza, respektíve odvádza minimálne odvody, ale tvorí hodnoty, alebo poslanec, ktorý je platený z týchto hodnôt a nevytvorí nič? Plat poslanca a jeho výhody sú cca 70.000 € ročne. To je mínus v štátnom rozpočte, ale remeselník, živnostník jednoducho vytvára a a aj keby zarobil len jediné euro, tak je reálne užitočnejší ako neschopný poslanec či minister.
Ešte jedna vec. Nech mi tie demokratické strany vysvetlia, ako vyberali ľudí na kandidátku? Či v nejakých primárkach, alebo sa rozhodlo len vedenie a napísalo kandidátku? Pretože, čo som ja zisťoval, rozhodovalo temer vždy iba vedenie strany a financie koľko dajú na kampaň. Rozumová zložka až tak nezohrávala úlohu a členská základňa už vôbec nie! Tak ako je to, páni „demokrati“?
Nezabudnem na Covid teror a vyjadrovanie mnohých poslancov, ale aj „osobností“ na ľudí, čo sa nechceli dať zaočkovať a čo s nimi robili, ako sa im vyhrážali a želali smrť, však Dorotka N?. Ja som očkovaný, ale fakticky z donútenia. K tomu som už napísal dosť.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3900051x
Priemerná čítanosť článkov: 6065x

Autor blogu

Archív