Založ si blog

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny.
Stali sa tým, proti čomu chceli bojovať. Protesty na námestiach sú už skôr o strachu, že niektorí redaktori, herci či moderátori prídu o prácu. Nuž, je to bežná vec a môžu sa uchádzať o pracovné pozície v súkromnej sfére.
Naozaj, mnohé relácie nemali vyvážený obsah a ani oponentov. V plnej paráde sa to ukázalo cez covid, kedy sa rušili aj weby. Veď ako dokážete zničiť protivníka, ak sa proti nemu nepostavíte zoči voči? Teraz nemyslím Matelka, ten už dohral svoje divadlo aj v tom svojom kolotoči. U takého Havrana som myslím videl raz, že pozval do relácie aj až „jediného“ oponenta. Diskusia je o tom, že sa má vecne diskutovať a argumentovať. Teda napríklad ak niekto tvrdí, že je zemeguľa plochá, tak nech mi ukáže Himaláje. Podobných hlúpostí je viac ako dosť, ale je jednoduché povedať, že to je hoax. Hoaxy šírili v dobe Covidu aj lekári a to z oboch strán. Sabaka to dokonca v relácii dal na úroveň, že zaočkovaný človek nemôže šíriť Covid, nikdy však nepovedal, na základe akých štúdií a výstupov to všetko bolo. Nútili ešte aj tých čo Covid prekonali, aby sa očkovali, čo bola totálna zbytočnosť.
Toľko doslova drístov a iba jedného „správneho“ názoru, ako sa to vyrojilo teraz, je niečo neuveriteľné. Celý minulý rok do nás pumpovali, ako Ukrajina vyhráva, ako už prerazili všetky tri ruské obrany a odrazu sa nepohli ani o kilometer a ešte tento rok stratili ďalšie územie.
Teraz nám idú zakázať plynové kotly, lebo vraj???? Odkiaľ tú elektrinu zoberieme? Naviazať sa na jediný zdroj je viac ako nebezpečné! Hoaxy sú priam ukážkové v životnom prostredí. Pozrel som si reláciu s Huliakom, Takáčom verzus Štefunko a Sabo. Pre opozíciu to bola čistá katastrofa! Toľko amaterizmu a demagógie už zaklincovali len zelení aj s tou propagandistkou elektrických vozidiel a ešte „expert“ na lesy! To, čo predvádzala opozičná strana, bol vrchol skutočného amaterizmu. Ako poľnohospodár a strojný inžinier, človek, ktorý sa tomu venuje už vyše 30 rokov, aspoň trošku do problematiky vidím. Úplne sa znemožnili pri nulových emisiách elektrických vozidiel. To už fakt môže povedať iba id.ot, že pri elektromobiloch sú tu len nulové emisie (hneď na to vyšli články na Topkách či iných stránkach). Dokonca ani len tie turbíny sa nevyrábajú bez toho, aby sa neprodukovali emisie. Čisto choré mozgy. Jediný spoľahlivo obnoviteľný zdroj je práve drevo a bioplyn. Ani vietor, ani voda a ani Slnko, kde sú príliš vysoké priemyselné náklady na primárne zariadenia od veterných elektrární po kolektory.
Som zvedavý, kto z budúcich poslancov sa postaví proti zákazu používania plynových kotlov v EP. Asi tých budem voliť a ešte tých, ktorí zabojujú proti úplne hlúpemu GD.
No a to, čo predvádzali novinári na tlačovke SNS, bolo už úplne dno, ale nie Danka a ostatných. Na neho mám dlhodobo špecifický názor, ale novinári sa stali totálnymi hyenami bez akejkoľvek úcty nie k politikom, ale k divákom a obyvateľom!
Už len jedna vec. Čo sa stane s RTVS po zmene štatútu, názvu či vedenia? Asi nič, nepozerám a nebudem ani RTVS ani ostatné televízie sú o ničom. To, že neskutočne ryžujú v RTVS súkromné firmy je, žiaľ, pravda, tak že asi tak.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898944x
Priemerná čítanosť článkov: 6064x

Autor blogu

Archív