Založ si blog

Zmierenie, tolerancia, alebo konečne zrušenie anonymity na fórach? Mimochodom, pamätám si veľmi dobre slová Radičovej na jednej besede.

Stali sme sa opäť jedineční a na chvíľu počul o nás celý svet. Teda celý, taká Južná Amerika či Afrika, alebo Oceánia to má … Stalo sa niečo hrozné a prekročili sa akékoľvek červené čiary. A áno, podieľali sa na tom aj médiá, aj neoliberálne skupiny. Bol prípustný len jeden názor a to ten ich. Nevravím o hlúpostiach tzv. plochej Zemegule. Čo však musia politici urobiť, je zrušiť anonymitu na fórach a v sociálnych skupinách a brať vážne nenávistné prejavy z akejkoľvek strany. Aj tu na Pravde je kopa takých, čo píšu dobrý Rus, mŕtvy Rus a podobne o vyhrážkach, urážkach a agresivite ukrytej za anonymitu ani nevravím. Iste, politik musí zniesť určitú mieru kritiky a aj irónie a výsmechu, ale to je asi tak všetko. Môžete robiť karikatúry, môžete prezentovať svoj názor, ale aj demokracia a názor majú svoje hranice.
Nikdy v živote som neželal nikomu smrť a ani nebudem.
Za toto môže v súčasnosti spoločnosť, jej radikalizácia na oboch stranách. Minule som sa stretol s kamarátom, ktorý ma pre názory vyškrtol z FB (žiadna škoda sa nestala), ale keď sme stretli osobne, povedal celkom rozumnú vec: „Mali by sme sa viac stretávať“. Sociálne siete zabíjajú a to skutočne! Ak by som bol na mieste vlády, zrušil by som anonymné diskusie. Ľudia musia byť zodpovední za svoje výroky. Ak poviem o niekom, že “podľa môjho názoru si idiot“, tak je to OK, ale ak konštatujem o niekom, že je idiot, bez možného názoru a len sucho konštatujem, tak by som to mal dokázať a ak nie, tak niesť za to trestnoprávnu zodpovednosť.
Funguje u nás portál slovensko.sk a máme čipové OP. Teda vôbec by nebol problém pridať napríklad časť, kde by sa človek zaregistroval a systém by mu pridelil jedinečný kód a na základe tohto by mu bola umožnená diskusia na fórach či sociálnych sieťach. Samozrejme cez overovacie systémy atď.. Anonymity už naozaj bolo dosť.
Anonym bol kedysi obyčajný odpad, teraz sa z nich stali trolovia a hrdinovia spoza klávesnice. To isté by som urobil na sociálnych sieťach a kto nemá čipový OP, požiadal by si o kartu s ID vygenerovaným kódom podobne, ako fungujú kreditné karty.
Za nadávky či priame urážky okamžitá pokuta vo výške cca 500 €. Prečo nie? O tejto téme píšem už roky a teraz sú tu následky. Upozorňoval som aj na výroky napríklad Radičovej, ktorá fyzicky chcela vyhádzať podľa Arpáda Soltésza „zhnité jabĺčka“, ale asi nato už zabudla. O niektorých novinároch či tzv. celebritách radšej pomlčím. Skvelým príkladom bola Remišová so svojim pexesom. Olajno vyzýva Šutaja Eštoka, aby odstúpil. Mám však otázku. Čo takto sa pozrieť do vlastných radov a vyzvať príčinu zavedenia politiky zla, aby odišla do zabudnutia – Matoviča??? On s tým začal!
Mimochodom, to, že premiér prežil je len zázrak, ináč sa to nedá povedať a želám mu skoré uzdravenie. A čo s kampaňou do eurovolieb? Ľudia si mohli teraz urobiť názor, kam dospela politika nenávisti a kto za tým stojí. No označovaní „dezoláti“ to určite neboli.

Daň za prevod v bankách? Hromadná doprava, kolaps slušnosti a štátni zamestnanci idú do štrajku? A čo s Ursulou?

21.07.2024

Neviem, čo sú to za šumy, rubnúť nám novú daň za prevody alebo výbery z bánk. Trošku to odporuje tej celkovej miere digitalizácie, kde by sa skôr aj samotné poplatky v bankách mali znižovať, pretože už temer všetko je on-line a prakticky banku už nenavštevujem. Maximálne, ak mi zablokujú kartu pre vraj podozrivú platbu v zahraničí. Úroky z vašich peňazí na [...]

Pohoda v nepohode, Trump práve vyhral voľby a beriem vážne slová ministra Tarabu ohľadne vody

14.07.2024

Uhorková sezóna toto leto naozaj nie je. Udalosti sa dejú v jednom kuse. Pohoda sa z chýb nepoučila a opakuje ich. Toto nech však rozhodne komisia. Mňa skôr zaujíma prečo takýto komerčne stratový podnik, aspoň podľa výkazov v hlbokej strate a podľa liberálneho trhového prístupu by fakticky už nemal existovať, pretože trh rozhoduje, ešte stále funguje. Skôr ma zaujíma, [...]

Voda zaspievala, pán Soták s klubom 500 tak isto, alebo kto to celé vymyslel? PS sa postavilo za občanov a čo vláda? Občania sa majú načo tešiť.

10.07.2024

Blog sa skladá z dvoch častí. Tú prvú venujem človeku, ktorého som si vážil, ale to už pominulo. Klub 500 na čele s pánom Sotákom sa akosi začali veľmi angažovať v prípade pitnej vody. V prvom rade by som mu odporúčal, aby sa radšej venoval diagramu železo uhlík, máme vyštudované podobné odbory a technológia ma vždy bavila. Teraz však k meritu veci. Ak chce [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 650
Celková čítanosť: 3962030x
Priemerná čítanosť článkov: 6095x

Autor blogu

Archív