Založ si blog

Ďalší deň vojny a dvojaký meter USA a EÚ, ukrajinský život je cennejší ako srbský, iracký či sýrsky

Ako som už písal, každá vojna je zlá a útok Putina Ukrajinu sa dal predpokladať. Ja som proti každej vojne a proti zásahu zvonka. Aj ja som sa mýlil a myslel som, že konflikt Putin nevyvolá. Stalo sa. Problém je, že za toto všetko nesie obrovskú zodpovednosť samotné NATO na čele s USA. Ak ide o Spojené štáty a NATO, tak v ich prípade, keď útočia, sa nejedná o územnú celistvosť štátu. Kto pomohol Srbsku? Ukrajina pomohla? My sme boli na strane agresora. Kto bol proti útoku na zvrchované Srbsko? Situácia je presne identická a žiaden rozdiel tu nevidím. Riešila EÚ a USA s Ukrajinou status Luhanska a Donecka? Osem rokov to nechali vygradovať do tejto eskalácie a následnej vojny. Prečo sa nemohlo riešiť ako v prípade Srbska? Už ak chcel byť vyspelý západ „spravodlivý“?
Na jednu vec je to možno dobré. Možno konečne sa už USA a NATO nebudú miešať do iných štátov. Pripomeniem len ďalšie útoky USA a spojencov, trebárs na základe vymyslených informácií. Irak je doteraz v troskách. Sýria, štát, kde sa mohlo kedysi chodiť aj na dovolenky, vybombardovali. Líbya? Kedysi diamant v arabskom svete, ktorý bol aj hrádzou pre ekonomických emigrantov, je v rozklade. Palestíne sa ustavične ukrajuje z územia. Prečo? Lebo Izrael a mocná ruka USA. Máme tu Jemen či iné štáty, ale na týchto nezáleží, lebo sú ďaleko. Za nich si nikto nedá vlajočku, lebo ich atakujú „naši ľudia“. To, čo sa stalo Ukrajine je pre mňa osobne svinstvo, ale prečo trpela nacistov? Tie oddiely Azova a fakľové pochody boli niečo otrasné, podobne ako upálení ľudia v Odese. Nikto nie je bez viny a už vôbec nie EÚ. Prečo netlačili na Ukrajinu v prípade potláčania práv národnostných menšín? Mimochodom, žiadna vysnívaná slovanská vzájomnosť neexistuje. Vždy ide o ekonomické a silové záujmy štátu. Ešte jedna vec, vraj brat na brata neútočí! To odkiaľ takú srandu máte? Najviac zločinov sa vyskytne práve v rodine! Koľko tu je majetkových sporov a nevraživosti až do špiku kosti, ak sa to týka majetku? Brat, nebrat, v tomto prípade z hrušky dole. No a tak je to aj s domnelou slovanskou vzájomnosťou. My môžeme ísť niekam aj s tou slovenskou. Sú tu priority veľmocí a potom takých trpaslíkov ako my či Estónsko, Slovinsko a ostatné malé štáty, ktoré sa musia niekam prilepiť. Buď získajú svetovo uznávanú neutralitu, alebo sa „prilepia“ k nejakému bloku. Neutralita by nám asi najviac pasovala a možno aj Ukrajine, alebo sa zaradíme a poslušne počúvame.
Aký vplyvy budú mať sankcie na Rusko? Žiadne. Pravdepodobne Putin s nimi rátal. To, že zmrazia majetky oligarchom? Nič lepšie sa mu stať nemohlo. Už ich nemal pod kontrolou. Vyhrážať sa obyčajným Rusom sankciami? Stále provokácie a podceňovanie v rámci kolektívnej viny ako napríklad nezahratie hymny, alebo museli vystupovať pod cudzou vlajkou? Štát, ktorý má nekonečné množstvo nerastného bohatstva a 140 miliónov ľudí je prakticky sebestačný. Nepotrebuje nič. Vraj ich odstrihnú od systému financovania. Čo ak práve to chcú? Čo ak sa naozaj chcú odstrihnúť od svetovej rezervnej meny a urobiť z nej papier? V spojení s Čínou by to bolo priame rozdelenie sveta a začal by koniec globalizácie, ktorá je aj tak na nič.
Čo môže spôsobiť ďalšiu eskaláciu, spomeniem len ďalšie možné ohniská problémov. Srbsko sa bude dožadovať vrátenia Kosova, možný je aj nový konflikt o Falklandy, Severnej Kórei tiež môže švihnúť a môže zaútočiť na Južnú. Už nevravím o konflikte medzi Indiou a Pakistanom a vypuklý problém Číny a Taiwanu. No najväčší problém môže mať Turecko. To sa zatiaľ drží v úzadí. Tento konflikt medzi Tureckom a Kurdmi by rozvrátil celý Blízky východ.
Štartuje sa hyperinflácia a ceny každý deň stúpajú. Niektoré komodity od minulého roku už vyše o 50%. Aj základné komodity stúpajú a to hlavne potraviny. Vojna je potrebná na oživenie ekonomiky, alebo?
V súčasnosti je jediná možnosť. Nie sankcie, žiadna vojna, ale okamžité rokovania a ukončenie všetkého toho nezmyslu. Mimochodom, čo je to za nápad blokovať a postihovať iný názor? Veď to je potom ako v tom kritizovanom Rusku. Teda jedna diktatúra nadáva na druhú? „Náš“ neoliberálny svet už bude poznať len ten jeden pravý názor? Toto nebolo v takejto miere ani za komanča. Ej veru, cenzúra tu zopár rokov nebola a už je tu.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Gay, gej homosexuáli, LGBTI, dúhový pochod,

Nový iracký zákon proti homosexualite počíta s trestom až 15 rokov väzenia

28.04.2024 05:49

Cieľom zákona je "chrániť irackú spoločnosť pred morálnou skazenosťou a volaním po homosexualite, ktoré zachvátilo svet".

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3899367x
Priemerná čítanosť článkov: 6064x

Autor blogu

Archív