Založ si blog

Chmelár je konšpirátor, Kiska je na hrane, študenti sa slušne stiahli a gratulácia Putinovi

Málokto sa takto otvorene vyjadril v diskusii, ktorú viedol Bielik tak, ako Chmelár na TA3. Som veľmi rád, že v mnohom s ním môžem iba súhlasiť. Šlo o tú hranu, ktorú po teatrálnom vzdaní sa Fica prekročil prezident Kiska.
Na jedno však zabudol a možno si to dnes pri menovaní staro novej vlády prezident Kiska uvedomil. Koľko ľudí by vyšlo do ulíc, ak by pán prezident predviedol diverziu našej ústavy a prevzal by si právomoci? Tu už by naozaj išlo do tuhého.
Nejako sa to utriaslo a aj študenti či mládežnícki organizátori pochodov po nie veľmi podarenej tlačovke, keď odchádzali od prezidenta asi radšej pôjdu na nejaké to školenie spojené so štúdiom otázok kladených s porozumením od novinárov.
Sme na rázcestí a Chmelár mal pravdu, je neskutočná príležitosť dosiahnuť zmeny zákonov, ktoré priam umožňujú korupciu. Hoci len prvé kroky, ktoré som už navrhol v predchádzajúcom blogu. Preto si myslím, že Chmelára môžu už zaradiť aj medzi konšpirátorov. Mohli by ich kopu zmeniť. Je tu množstvo odborníkov. Osobne som však za zjednodušovanie zákonov a nie zahmlievanie a výnimky. Je toľko prúserov, ktoré je potrebné opraviť.
Mali sme tu aj iné správy. Trebárs brutálna rusofóbia a strach zo znovuzvolenia prezidenta Putina. Je tu naozaj jasný signál, ktorý sa po voľbách rozšíril ako blesk. Rusi zasahovali do volieb v Rusku! Len nejako nemôžem pochopiť, ako môžu zasahovať Rusi do volieb v iných krajinách! Žeby fakenews? No a tu je pes zakopaný. Ak sa naozaj dá ovplyvniť myslenie ľudí v druhej krajine na základe falošných správ, ako je to to potom s miestnym obyvateľstvom a ich vzdelaním a prehľadom o spoločenskom dianí? Kam sa dostali občania tej ktorej krajiny napr. USA, ak si nedokážu vytvoriť vlastný názor a dokázala by ich ovplyvniť akákoľvek správa??? Niečo nie je v poriadku s obyvateľstvom. Stávajú sa rukojemníkmi oligarchov danej krajiny.
Britániu po BREXITE chytá čistá hystéria. Všetci sú zlí a najhorší sú Rusi. Už samotné politické špičky Británie sú nejako mimo. Sú tu rokovania s EÚ a to akurát nie je veľmi podľa ich gusta. Je potrené upriamiť pozornosť na vonkajšieho nepriateľa a kto je najlepším terčom? Rusko! Krajina, ktorá je vystavená neskutočnému tlaku s minimálnym dlhom, obrovskými nerastnými surovinami a priestorom. Krajina, ktorá postupne získava absolútnu samostatnosť, aj vďaka sankciám EÚ. Je potrebné Rusov udupať, bez akýchkoľvek dôkazov ich obviňujú a stále dookola ten istý scenár. No a Theresa Mayová aj s tým blondiakom by sa mali dať asi liečiť. Bez dôkazov, bez ničoho, len tak obviňovať.
Ešte musím však spomenúť jednu historku, ktorá sa mi stala na ceste do Bratislavy. Ráno o piatej na železničnej stanici nastupovala aj jedna vozíčkarka. Nejako sa dotrepala ku vagónu a výpravca už píska a kričí, nech urýchlene nastúpi. Všetci sme sa nejako na seba pozreli. A v tom to prišlo. Irónia sa doslova vznášala. Vozíčkarka zakričala na sprievodcu: „A čo do pi.i, krídla mám???“
Nikomu, ani sprievodcovi viac nebolo potrebné. Výbuch smiechu spustili sprievodca aj so samotnou vozíčkarkou. Ospravedlnil sa a samozrejme spustil plošinu. No doteraz si pamätám tú jej intonáciu, nebola v nej nejaká nasratosť, či zlosť, ale naozaj, také z duše.
No a tu je ten príklad aj pre súčasnú prax aj pre politikov. Mnoho vecí má jednoduché riešenie a je len potrebné pripomenúť strojvodcovi, aby spustil plošinu. Teda, aby poslanci spravili zákony jednoduchým a jasným znením pre občanov. Pretože občan je ten, ktorý platí dane na platy našich funkcionárov a ktorý musí vidieť, čo je vo vozni a ako funguje plošina. No a hlavne, že sprievodca občana počúvne a pomôže.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3902232x
Priemerná čítanosť článkov: 6069x

Autor blogu

Archív