Založ si blog

Krajina, kde sa dobre zomiera

Naozaj som nechcel, ale toto ma naozaj pobavilo. Na FB sa to doslova stalo hitom. Kandidátka na prezidentku nejako zabudla žiť a už chce zomierať. Myslím, že aj Braňovi Závodskému vykúzlila úsmev. Hneď sa ju aj pokúsil opraviť s riadnym sarkazmom.
To čo to spustilo na webe a akú ľudovú tvorivosť to vyvolalo, ma naozaj bavilo. Citát Zuzany Čaputovej: „Chcem, aby sme boli krajina, kde sa ľudia nebudú báť zomierať.“ Čo dodať? Len to, aby ste si jej vyjadrenia veľmi pozorne vypočuli. Hlavne čo sa týka vzťahom k Rusku, ale podstatnejšie bolo vyhlásenie, že pôjdem jedným šíkom s EÚ. Žiadne názory, len počúvať. To je ten podstatný rozdiel v zahraničnej politike. Šefčovič je fakticky čitateľný. Nie som jeho zástanca, ale úloha prezidenta je aj reprezentatívna funkcia. Vrchol porovnávania Čaputovej so Šefčovičom boli ich zahraničné skúsenosti a argumentácia Čaputovej, že aj ona bola prijatá v Bielom dome. No, vážená kandidátka, prijatí boli aj hokejisti, herci, rôzne osobnosti – podali im ruky a šli domov. To je všetko.
Toto nie sú diplomatické skúsenosti. Zas jedna polopravda. Podobne ako s jazykmi, Čaputová síce v životopise vie hovoriť po rusky, no naživo voľajako nie. Mimochodom, Šefčovičova ruština na to, že tam študoval, tiež nebola bohviečo a to som pomerne slabý ruštinár, teda aspoň som si to myslel.
Polopravda či pololož je jedno a to isté. Dokonca aj Bezák, ktorý sa nejako preorientoval a ktorému som neskutočne fandil (kedysi) splieta hrušky s jablkami. Odkedy nemôže komunista veriť a veriaci byť komunista? Kde sa to takto striktne zakazuje? Veď z pohľadu komunistov a filozofie bol asi prvým komunistom Ježiš Kristus. Neberiem do úvahy teraz cirkevný či komunistický teror, ale len filozofický pohľad.
Jedno však neoliberáli akosi nezvládli. Praskli im nervy. Už by vraždili, zatvárali, strieľali, kontrolovali… Nie je to diktatúra? Možno aj z toho Zuzanka vychádzala a písala o skvelom zomieraní, na ktoré sa všetci tešíme! Na to sa netešia ani len Budhisti. Neviem, či nemala na mysli nejaký typ eugeniky či super eutanázie, ale to je jej názor.
No a veľký pozor voliči! Poradca pre zahraničnú politiku Čaputovej má byť Šimečka!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25, aktualizované: 10:13

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3899921x
Priemerná čítanosť článkov: 6065x

Autor blogu

Archív