Založ si blog

Smer je čaput

Kritika vo vlastných radoch Smeru je prakticky nezvratná. Darmo si budú nahovárať, že Šefčovič získal vyše 700.000 hlasov. Reálnych je skôr tých z prvého kola, teda 400.000 tisíc. Smer nasleduje osud HZDS. Iste, neoliberalizmus sa dokázal spojiť a výsledok sa ukázal. Ukázal sa aj v tom, že si PS spravilo ohromnú reklamu na úkor ostatných tzv. liberálnych strán.
Smer ukázal svoju slabosť už v regionálnych voľbách, kedy sa aj zarytí smeráci radšej zaradili medzi nezávislých s podporou Smeru. U nás to tiež tak bolo. Aj v Sabinove sa bude musieť splácať podpora na úkor kvality a odbornosti. Ľudia sú jednoducho takí, za koncert Kollárovcov a nemožné sľuby platia svojimi naivnými hlasmi. V prezidentských voľbách Smer opäť zlyhal a nedokázal osloviť ani len svojich dlhoročných sympatizantov, ktorí odskackali k liberálom, alebo extrémnej pravici. Sám som poznal počas prezidentských volieb, kedy dlhoroční smeráci volili Čaputovú a v pohode si to vyvesili aj na FB. To je začiatok konca. Áno, Kažimír má pravdu a Pellegrini sa k tomu pridal. Mimochodom, bol som jeden z mála ľudí, čo trafili kandidáta Smeru Šefčoviča pred nominačkou.
Smer trpí aj miernou schizofréniou, kedy doma pomaly zastupuje ĽSNS a v Bruseli úplný opak na čele s kandidátkou číslo jeden – Beňovou. Absolútne neprijateľná voľba, aspoň pre mňa.
Tu som sa už rozhodol a dávam svoj hlas asi jedinému záchrancovi SNS Jaroslavovi Paškovi. No ak sa do Bruselu dostane, je to pravdepodobne koniec parlamentnej SNS. Bugár s jeho 2,5% a červenou čiarou zvoliteľnosti do parlamentu už tiež nudí. Nemá témy a prakticky sa prihlásil k liberalizmu, kde je už však rybník plný. O KDH sa ani nedá písať, nie je to ani kresťanská a ani demokratická strana. Proste jedno vylučuje druhé a z logického hľadiska dogmatické kresťanstvo nemôže byť zároveň demokratické, ale pri Hlinovi sa všetko dá a vybudoval z toho takú prípojku OĽaNO, kde dokonca aj neúspešný kandidát Mikloško odporúčal liberálku Čaputovú. Politická schizofrénia pokračuje.
Náš prezident už nie je nezávislý, už zakladá stranu. Také faux pas môže naozaj urobiť len Kiska, lebo to je on Mimoň zo svojho statusu na FB. O ostatných daňových prehreškoch radšej ani písať nebudem. Majitelia pozemkov či úžerníckych zmlúv vedia o tom svoje.
ĽSNS svoj potenciál už pravdepodobne nezvýši, maximálne o zopár tisíc protestných hlasov. Rozdrobenosť národných strán a nadmerne vysoké egá ich špičiek pripravujú živnú pôdu pre nástup neoliberalizmu ako novej diktatúry.
Diktatúry, kde skončí sloboda slova a názoru, kde sa bude zbrojiť a hľadať večný nepriateľ. Mlčiaca väčšina naozaj nemá koho voliť. Odborníci sa veľmi do politiky nehrnú, oligarchovia radšej poťahujú za šnúrky. Áno, chýba nám tu strana či hnutia typu Ligy či iných vlasteneckých strán, ktorých zastupuje Salvini, Okamura, Marie le Pen. Dokonca si viem predstaviť ešte onakvejšie hnutie ako je hnutie žltých viest, ale len predstaviť. V Pachovi je na začiatku jedna scéna, ktorá charakterizuje Slovákov a to, keď Matej vracia bičík grófovi Erdődymu a ešte ho poháňa k tomu, aby ho bil.
Preto som skôr za Pachovu repliku:
„Daj sem bičík, nedám bičík. Daj sem bičík! Riť Paľovu!“

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3900017x
Priemerná čítanosť článkov: 6065x

Autor blogu

Archív