Založ si blog

N-ko vie všetko, Pellegriniho dobrá prezidentka a Elán v akcii

Od nedele je už aj Smer pomaly naruby, pretože sa nevyhranil voči nikomu a šiel by do vlády aj s Kiskom. Ak by bol povedal pán premiér, že možno by spolupracovali so stranou Za ľudí, ale s Kiskom nie, aj by sa to dalo pochopiť. Smer je však podľa svojho tváriaceho sa programu ľavicová strana a tak principiálne by vôbec nemala uvažovať o spolupráci s neoliberálmi. Vraj Smer nevylučuje nikoho zo spolupráce, ale áno, a to určite Kotlebu a ĽSNS, aspoň to vždy tvrdili. Teda kto teraz klame?
Na druhej strane tu máme neoliberálne krídlo, ktoré včera zažilo poriadny šok v podobe skladby skupiny Elán. Trafená hus riadne zagágala. Sme naozaj už naspäť v časoch normalizácie. Toto, čo sa deje a tie „mierumilovné a láskyplné“ komentáre niektorých „slušných“ teda stoja za to, ale hlavne stoja za psychiatrickú hospitalizáciu. Web naozaj znesie všetko a mnohí by im to do očí nepovedali. Trubanove samopaly a maskovaný prepad banky nikomu z liberálov nevadí . To je OK ? Tak teda s Elánom do toho!
Dokonca aj tu na debatách si niektorí anonymní diskutujúci pri výzve na osobné stretnutie skôr pustia do gatí. A presne je to tak. Frajeri sú len za klávesnicou a ešte poznám jedných, čo majú poslaneckú imunitu a mnoho krát sa ňou vyhrážajú a pritom sú platení z našich daní. Vraj verejní činitelia, ktorí si na všetko zarobili poctivou prácou. No veď čože, kradne sa najlepšie zo spoločného.
Teraz však k N-ku a jej informátorom. Už je to až trápno-smiešne, že práve N-ko či SME-čko prichádza s takýmito informáciami tesne pred voľbami. No kto si všimol, že preferencie PS padajú a je potrebné odpútať pozornosť od 5 gramového Trubana v bielom, príde iná bomba. Rozhovor Kočnera s Trnkom. To ani ŠTB nemalo takých informátorov ako dané denníky. Čím to asi bude, že majú lepšie vybavenie a donášačov ako samotný štát. Akými finančnými prostriedkami asi disponujú ak pracujú s informáciami, ktoré stoja 5 miliónov eur? Čírou náhodou, je to ešte aj potom, čo Sulíka opustí „demokratické jadro“. No a prakticky je Sulík spolu so SaS odrovnaný a bude mať riadny problém s pretlačením sa do parlamentu. Neoliberálny výtlak je percentuálne presne kopírovateľný s prezidentskými voľbami. Väčšie ako 25% tam už nebude a rozhodnú nevoliči. Preto potrebujú aj pornočerva a jeho kresťanskú hlinu.
Deň pred zverejnením nahrávky premiér vyhlási, že máme dobrú prezidentku a vie si predstaviť vládnuť s Kiskom. Toto nedeľné vyhlásenie by si mal Smer zapamätať. Strata základne bude na hranici 5 – 8% a aj to je len slabý odhad. Možno skončí Smer ako HZDS, ak bude donekonečna lavírovať medzi pravicou, ľavicou, Bruselom a Slovenskom atď.. proste Smer má doma inú rétoriku ako vonku. Šefčovič je toho skvelým príkladom.
Národné strany sú rozdrobené a SNS už dávno národnou stranou nie je. F-16 či iné prešľapy sa asi ťažko dajú zabudnúť. Tu je jedna možnosť, že Vlasť príde s ponukou pre tieto strany. Prečo možno teraz a nie skôr. Ono vyprofilovalo sa už množstvo ľudí či už v negatívnom svetle alebo v tom pozitívnom. Pravdepodobne pod svojimi značkami by už viac percent nezískali, no pod novou značkou, kde by ukázali schopnosť spolupráce by to už bolo o niečom inom.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3903005x
Priemerná čítanosť článkov: 6070x

Autor blogu

Archív