Založ si blog

13. dôchodok sa utopil, cestovky držia rukojemníkov a akú pomoc podnikateľom?

Vážení dôchodcovia, memorandum o spolupráci, či akú to hlúposť ste podpisovali s vládou, vám 13. dôchodok už asi neprinesú. Z debát o prázdnej špajze je mi tak trošku zle. Ak štát hospodári so schodkom, alebo má vyrovnaný rozpočet, je nad slnko jasné, že nemôže mať prebytok peňazí!!! To len k tej prázdnej špajze, s ktorou Matelko neustále operuje. Mali sme niekedy za posledných dvadsať rokov prebytkový rozpočet? To len otázka pre Matelka. Teda všetky vlády hospodárili s prázdnou špajzou a na dlh. Momentálne sa všetci politici už dopredu ospravedlňujú, že na dôchodky už asi nebude.
No a teraz tie nešťastné cestovky a nielen ony, ale aj rôzne agentúry či divadlá, ktoré si držia lístky za vystúpenia. V tomto prípade som absolútne na strane spotrebiteľa. Jednak sú cestovky poistené a ani len naše ubytovacie zariadenia nedostavajú takú štedrú podporu ako takéto doslova vydieranie zo strany cestoviek, kde sa stávajú klienti rukojemníkmi. Jednoducho, celé zle! Automaticky mali byť vrátené financie buď zo strany poisťovne alebo CK.
Coronakríza ukázala doslova nahotu nášho hospodárstva a závislosti na západe ako montážnej haly, ktorá sa dá kedykoľvek rozobrať a odísť! Orientácia iba na jeden druh priemyslu je priam katastrofou, neustále zanedbávanie rozvoja poľnohospodárstva a totálna likvidácia živnostenského stavu je príkladná pre nástup monopolov. Akú podporu by mal v súčasnosti poskytnúť podnikateľom štát z eurofondov? V prvom rade by mal poskytnúť financie na modernizáciu výroby v oblastiach, ktoré sú pre regióny dôležité od spracovania a výroby potravinárskych produktov až po remeselnú produkciu a podporu on-line obchodov. Toto by mal štát robiť a ďalej každému živnostníkovi odpustiť aspoň po dobu 6 mesiacov odvody. Toto by aspoň z časti pomohlo.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3899603x
Priemerná čítanosť článkov: 6065x

Autor blogu

Archív