Založ si blog

Ministerstvo zdravotníctva zavádza, alebo prispôsobuje štatistiky?

Na sociálnej sieti FB kolujú obrázky o nákladoch na liečenie covidových pacientov, ktorí neboli očkovaní a ktorí boli očkovaní. Tak sa na to pozrime, či ministerstvo zdravotníctva hovorí pravdu, alebo propaguje hoaxy.
Aké náklady predstavujú napríklad nezaočkovaní pri podávaní vakcín? Veľká 0.
Aké náklady sa vynaložili na očkovanie? Ak jedna vakcína stojí cca 20 €, tak to uvádzajú aj vaxeri a tzv. odborníci, tak celkovo sa minulo len za vakcíny cca 2.500.000 x 20 € čo predstavuje cca 50.000.000 € bez obsluhujúceho personálu, čo môže predstavovať cca doteraz ďalších 100.000.000 € – čo zahŕňa očkovacie centrá atď. Ďalej je to nepodarená očkovacia lotéria, kde na ceny pre očkovaných šlo 25.000.000 € a na výrobu možno ďalších 20 až 25 mil €.
Ďalších 800.000.000 € išlo na atómové testovanie a brutálne odfajčenie €! Niečo neskutočné, ale ministerstvo zdravotníctva porovnáva sumu za liečenie očkovaných a neočkovaných. Sumu, ktorá je tak nízka, že pri okradnutí úradu práce o 25 mil € je naozaj smiešna.
Je na stole zdravotnícka reforma, ktorá má zlikvidovať vraj 11.000 lôžok, ale problém je 3.500 pre pacientov s covidom? Nie náhodou je problém skôr v zdravotnom personále a v celkovom riadení rezortu? Nemá kto obsluhovať ventilácie atď? Nie je náhodou pravda, že do nemocnice už idú pacienti v závažnom stave?
Ďalej sú to neskutočné straty v ekonomike, ale čo už. Všetko je pripísané antivaxerom. Veď je potrebné nájsť nepriateľa pre svoju neschopnosť riešiť situácie. Teda skutočne ministerstvo zdravotníctva nezavádza? Veď si utvorte vlastný názor. Nie, nie som proti očkovaniu. Veď som covid prekonal a následne sa dal aj zaočkovať, pretože som chcel cestovať, ale dôveru v takto zvrátený systém jednoducho nemám. Ak je problém tých zopár miliónov na liečenie covidových pacientov, potom prestaňte liečiť fajčiarov, drogovo závislých, alkoholikov, obéznych a všetkých, ktorí si svoje problémy spôsobili sami.
Pripojme k tomu permanentný stres, ktorým táto vláda neustále kŕmi občanov a máme tu takú nenávisť, aká tu nikdy nebola a to idú Vianoce!
PS: O tom, koľko sa nabalili tzv. odborníci, že zasadajú sa voľajako mlčí. Možno to robia zadarmo, naozaj neviem, má niekto čísla, koľko zarábajú za zasadnutia a návrhy pandemická komisia či konzílium odborníkov a všetci možní poradcovia?
Mimochodom, takéto porovnanie je veľmi nehumánne, pretože možno niektorí nevakcinovaní sa ani nemohli dať zaočkovať pre svoje diagnózy. Teda pre mňa hnusná až odporná.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898248x
Priemerná čítanosť článkov: 6063x

Autor blogu

Archív