Založ si blog

Ako zmanipulovať voľby, Čapútová preberá ministerstvo zahraničia . . .

nechcel som sa nejako do tých volieb púšťať, ale nedalo mi to. Poznáme výrok, že voľby nerozhodujú voliči, ale tí, ktorí počítajú hlasy. Máme tu eurovoľby a tak ma napadlo už pri regionálnych voľbách niekoľko úvah, pozrel som si totiž fínske voľby. Tam pekne krásne prišiel volič, dostal hlasovací lístok a ďalší člen komisie mu ho opečiatkoval.
No čo sa deje u nás! Predtlačené lístky aj s pečiatkou! O možnosti hlasovať elektronicky ani slychu. Veď elektronicky by sa asi dalo dosť ťažko ovplyvňovať voľby v komisiách a už vôbec nevravím o voličoch pracujúcich v zahraničí. Pri možnosti elektronického hlasovania by jednoducho boli zrušené voličské preukazy, alebo radšej poukazy na možnosť falšovať voľby?
Teraz však k tomu druhému problému. Popíšem situáciu na nejakej dedine, alebo v meste. Každý s každým sa pozná a je možné, že do jednej komisie sa nanominujú traja štyria „kolegovci“. Čo im potom pri spočítavaní hlasov bráni, aby si nakopírovali lístky, kde ešte aj pečiatka je len vytlačená a stačí úplne v pohode si ich predlačiť na obyčajnej tlačiarni a ešte aj pri prezidentských voľbách napodobniť vodotlač. Potom už len stačí pri zrátavaní sa vhodne zoskupiť a behom sekundy vymeniť pôvodné hlasovacie lístky za tie „naše“. Voľby ako lusk! To je len jedna verzia. Pre lenivších stačí len nahlásiť iného nezakrúžkovaného kandidáta, alebo doplniť krúžok a zneplatniť volebný lístok. Nuž, možností je kopa. Tu sa zastávam názoru Matovičovho červeného pera pre volebnú komisiu a modré pre voličov.
Aké by mohlo byť riešenie? Napríklad naozaj dať tie pečiatky aj s poradovým číslom na pečiatke. No a samozrejme schváliť voľby cez net. Osobne si myslím, že prakticky pre držiteľov čipových občianskych preukazov by to už mohlo byť aj teraz platné, systém existuje a stačilo by pridať len ikonu volieb.
To bola len jedna úvaha. A teraz tá druhá. Nuž, pani Čaputová sa nám rozhodla preberať kompetencie! To urobil aj Hitler.
Tu je citát: „Ak by som vo výkone našej zahraničnej politiky badala odklon od proeurópskeho smerovania Slovenska, programového vyhlásenia vlády alebo spochybňovanie hodnôt spolupráce, som pripravená aj v tejto oblasti prehodnotiť prevzatie výkonu zahraničnej politiky na prezidenta republiky.“
To je ale silná káva! Ona by bola asi schopná so svojou angličtinou a ruštinou odobrať kompetencie aj Trumpovi, Putinovi a nebodaj aj Kimovi. Teda ešte ani nezačala svoju funkciu a už rozdeľuje národ. Vážené euroskeptické osoby, majte sa na pozore! Čaputová bude Slovensko prezentovať aj napriek vašej vôli, aj keby ste voľby vyhrali, ona vám to zoberie! Ste bez absolútnej šance na akýkoľvek úspech. Určite ak by mali Briti, Čaputovú, Brexit by sa nekonal, ona so svojimi zahranično-politickými skúsenosťami by tomu zabránila. Myslím, že znova budú aktuálne vtipy o blondínkach.
Voľby sú už prakticky zbytočné, pretože všetky kompetencie si preberie Čaputová. Hitler to tiež urobil. Tiež chcel presadzovať len svoje myšlienky.
Poďme ešte k Notre-Dame. Okrem toho, že Smatana znova haluzil a to sa čudujem, pretože je vraj dejepisár, si svoje PR prihrial aj náš ešte stále politický prezident s novou stranou – Kiska. Vraj prispeje a načo, už len na neho tam čakajú. U nás doma mu vyhorela Krásna Hôrka, rozpadávajú sa nám pamiatky na každom kroku a je mu to fuk. No dostal ocenenie za pomoc Rómom v Bruseli, len akosi zabudol pripomenúť, kto to tú Krásnu Hôrku vlastne podpálil. No úžasné! ESET mal poradiť, alebo rovno prispieť a čo taká PENTA či iní veľkopodnikatelia, alebo banky? Možno zasponzoruje tehličku na Notre-Dame aj s menom. Skvelé! Na Slovensko kašlite, nepotrebujete ho, alebo ono už vás nebude potrebovať?

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898177x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív